Pokud budete v chmurných podzimních dnech hledat film, který bude jako stvořený pro odpočinek, zkuste se podívat na film Nerve: Hra o život. Možná vám zvedne adrenalin, možná vám nadzvedne mandle, ale v klidu vás určitě nenechá.

Hned na začátku je potřeba říci, že od tohoto filmu bystě neměli očekávat příliš mnoho. Jedná se o film, který bychom mohli přiřadit do sekce naprosto odpočinkových filmů, u kterých by jakékoliv přemýšlení nad dějem a jeho mechanismy jen kazilo celkový požitek z tohoto díla.Nerve: Hra o život

Film je určen především pro mladší diváky, kteří si zajisté užijí Emmu Roberts, která patří ke klasickým znuděným teenagerům hledající nějaké nové dobrodružství. To jí nabídne hra Nerve, což je jakýsi sociální druh adrenalinového předvádění na síti, ve kterém diváci určují aktérovi, co má dělat a ten za splnění úkolu obdrží peníze.

Asi nemusíte dvakrát přemýšlet nad tím, jestli si hlavní hrdinka vybere pozici hráče nebo diváka. Během své honby za výdělkem potká Dava Franca, coby dalšího hráče, se kterým se spojí a společně vydělávají nové a nové peníze, ovšem za splňování čím dál tím více šílených úkolů.Nerve: Hra o život

Film měl nejspíše nést poselství kritiky užívání sociálních sítí a honbě lidí za penězi prostřednictvím internetové exhibice, která může překročit svou mez. To se však filmu příliš nedaří. Jedná se spíše o teenagerovskou akci, která by se pro některé mohla stát i návodem na některé srandy, které bychom jim však určitě dělat nedoporučovali.

Film si od nás zaslouží hodnocení šesti z deseti a to za vcelku přesvědčivé herecké výkony a zajímavě zpracované prostředí. Děj filmu a celkový námět však příliš pochvaly nezasluhuje a film je díky němu odkázán do hlubin filmového zapomnění, což asi není vůbec škoda.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

About The Author

Related Posts